Nyt turen

Konkurranse

Vinn tur til verdenscupen i Le Grand Bornand!

Les mer
Reisetips

Bli inspirert til nye opplevelser langs veien i sommer!

Les mer
Bilspill

Langt igjen? Finn aktiviteter å gjøre sammen i bilen

Les mer

Norge rundt med YX

For oss i YX er reisen selve målet, og vi er glade for å være med på veien. Vi mener at kjøreturen i seg selv skal være en god opplevelse! Derfor oppfordrer vi til å utnytte tiden mellom A og B og skape nye minner - uansett hvor du er på vei. Med sommerens konkurranse og tilhørende kjøretips, håper vi at du nyter utsikten og tar en omvei for å oppleve noe nytt under bilturen. Med stasjoner over hele Norge har du alltid en YX i nærheten, og ditt neste favorittminne kan være rett rundt hjørnet!

Vinn tur til Le Grand-Bornand!

Se det norske skiskytterlandslaget i aksjon under verdenscupen Le Grand-Bornand! Alt du behøver å gjøre for å delta i konkurransen er følgende; 

1) Ta bilde av ditt favorittminne 
ved veien
2) Del bildet på instagram
 og tagg @yxnorge 

Premien inkluderer reise, inngangsbilletter, hotell og mat for to personer. 
Bruk gjerne #norgerundtmedyx når du deler - og nyt turen!

Konkurranseinfo

Del et bilde av ditt favorittminne langs veien på Instagram og tagg @yxnorge. Hovedpremien trekkes 1. september 2022 og inkluderer reise, inngangsbilletter, hotell og mat for to (2) personer fra OSL, Gardermoen til Le Grand Bornand 16-18. desember 2022. Premien kan ikke byttes i penger eller omsettes fritt av vinner. Ansatte i YX Norge AS kan dele bilder, men ikke delta i konkurransen. Vinner under 18 år må reise med foresatt. Reisende plikter å ha gyldig reiseforsikring. Mer informasjon deles med vinner i god tid før avreise. Juryen består av Johannes Thingnes Bø, Ida Lien, Filip Andersen og YX Norge. Vinner av konkurransen blir offentliggjort på YX Norge sine sosiale medier. Lykke til! 

Ditt neste favorittminne

Det er lite som er vakrere enn sommeren i Norge, og bilferie er en god måte å utforske det hele på. Det gir en nærhet til naturen og muligheten til å stoppe uendelige steder for å oppleve noe en aldri har sett før. På sommeren bugner det av farger, dyreliv og flotte naturkvaliteter, så gi nok tid til impulsstopp og omveier. Istedenfor å komme raskest frem fra A til B kan reisen i seg selv by på nye favorittminner, så nyt turen - uansett hvor du er på vei! 

Reisetips

Det sies at alle reiser er en omvei hjem - og ditt neste favorittminne er turen verdt! Med spektakulære strekninger langs både kyst og fjord, fjell og foss, skal en ofte ikke langt fra allfarvei for å oppleve noe en sent vil glemme. Vi håper at noen av de følgende tipsene kan inspirere til nye reisemål og reiseruter som kan utforskes med bil.

Opplev Norges Nasjonale turistveger

De 18 nasjonale turistveiene er utvilsomt noen av landets aller vakreste veier. De snor seg langs kysten, over fjell, og gjennom frodige daler - og spredt over hele landet. Med utgangspunkt i turistveiene har man et godt grunnlag for en fantastisk bilferie, uavhengig av hvor man starter fra. 
 
Topp 5 stoppesteder på veien

Noen stopp blir en bare nødt til å få med seg om man er i området. Det er uendelig mange flotte steder å velge mellom, men her er 5 stopp langs veien som kan passe for enhver: 

  • Stegastein
  • Lindesnes fyr 
  • Flydalsjuvet
  • Heddal Stavkirke
  • Fiskeværet Bud ved Atlanterhavsveien 

Nyt turen!

Husk å sikre at drivstofftanken er full før du kjører over fjelloverganger, og vask vinduene så du får med deg den flotte utsikten når du kjører. Du er aldri langt fra nærmeste YX :) 

Stegastein

Fjordlandskapet i Norge er helt unikt, og på Stegastein føles det som om en svever 650 meter over Aurlandsfjorden. Området er preget av flott landskap, og kommer man fra turistveien kan du fortsette ruten videre ved å utforske verdens smaleste fjord - nemlig Nærøyfjorden.

Se på kartet

Lindesnes fyr

Sørlandet er som kjent preget av svaberg, saltvann og idylliske kystperler. Ett av de mest ikoniske stoppestedene på veien er Norges eldste fyrstasjon - Lindsenes fyr. Her møter havet fastlandet på Norges sydeligste punkt, og byr på masse opplevelser for store og små.

Se på kartet

Geiranger

Fra Flydalsjuvet får du en fantastisk utsikt over Geirangerfjorden med stupbratte fjellsider og fosser. Fortsett turen oppover Ørneveien for nok en uforglemmelig utsikt fra Ørnesvingen, og opplev Trollstigen mot dalbunnen. En kjøretur en sent vil glemme!

Se på kartet

Heddal stavkirke

Ved Heddalsvatnet i Notodden kommune ligger Norges største stavkirke i all sin prakt. Både eksteriør og interiør tar deg tilbake til middelalderen, og vitner om en tid preget av norrøn tro og myte. Et naturlig og historisk stoppested på vei inn i landet eller mot Oslo.

Se på kartet

Kystbyene

Med en av verdens lengste kystlinjer finnes det utrolig mange flotte kystbyer i Norge som egner seg godt til besøk om sommeren. Blant annet er Arendal kjent for skjærgård og hvite trehus, Haugesund for jazz og kultur, Frederikstad for historisk arkitektur, Kristiansand som barnas sommerby, Ålesund der fjord og fjell møter hav, Tromsø for polareventyr og Kirkenes for fantastiske naturopplevelser. 

Langt igjen?

Er du med som passasjer og har ansvaret for å underholde barna i baksetet, kan det være lurt med aktiviteter som gjør turen morsom i seg selv. Bilferier byr på fantastiske muligheter til å tilbringe tid med dem en reiser med, og skape gode øyeblikk når en minst venter det. Det er derfor ikke kun barna som kan ha glede av leker i bilen, og det finnes ganske mange å velge mellom om man først begynner å bli lei. 

Leker til bilturen

På lange kjøreturer er det viktig å stoppe ofte, strekke på beina og fylle på med nok mat og drikke. Itillegg er et godt tips å krydre turen med aktiviteter som engasjerer store og små. Her er noen leker vi håper kan bidra til å sette tankene igang: 

1. Hvem, hva, hvilken-leken
I denne leken tenker en passasjer på en person, et sted eller et dyr, og de andre i bilen må gjette seg frem til svaret. Spørsmålene stilles på en måte der svaret enten er ja eller nei, som for eksempel ”er det et menneske?”, ”er det en dame?”, ”er hun verdenskjent?”. Og på den måten fortsetter leken inntil de som gjetter klarer å finne ut av hvem det er. Så går turen videre. 

2. Mitt skip er lastet med
Her bestemmer en person en farge, og så skal man fylle skipet med ting med den fargen,  foreksempel "røde ting", eller avgrenset etter kategori - foreksempel "rød mat". Den første personen starter med å si “Mitt skip er lastet med røde epler”, deretter skal nestemann si noe annet som er rødt, inntil det ikke er mulig å komme på noe mer. Neste runde gjøres med ny farge. 

3. ABC-sulten
Denne leken er noe lik forrige lek, men krever at deltakerne kan alfabetet eller kan hjelpes med det. Første deltaker starter med å nevne en matvare på A. For eksempel: ”Jeg er så sulten at jeg kunne spist en agurk”. Så må neste deltaker huske på hva den første sa, og si noe på B. ”Jeg er så sulten at jeg kunne spist en agurk og et blåbær”. Og sånn fortsetter leken intill noen glemmer en matvare, eller ikke kommer på en ny. 

4. Fortsett historien
Her skal fantasien slippes løs og det er ingen begrensinger for hvor leken kan ende. Den går nemlig ut på at en person begynner å fortelle en historie - "Det var en gang en..." men stopper midt i en setning. Deretter må neste person fullføre setningen og fortsette fortellingen. På rundgang utvides historien, som fort kan ta noen uventede vendinger. Først når historien har holdt på lenge nok, kan en av deltakerne velge å avslutte den. 

5. Dilemma
Dilemma krever litt mer, men kan være en morsom måte å bli bedre kjent med hverandre på. Leken går ut på å komme opp med dilemmaer som de andre personene skal ta stilling til. Det kan være uskyldige dilemmaer som "ville du helst spise eple eller banan?" eller "ville du helst vært en tiger eller ulv?", eller noen mer vanskelige som "ville du helst være pirat eller ninja?" eller "ville du helst kunne fly eller bli usynlig?". 

6. Hva ser du?
Man kan se så mangt fra bilvinduet, og denne leken er en god måte å sikre at passasjerene tar det hele inn. Leken går ut på at en person sier noe de ser utenfor, så skal de andre i bilen gjette hva personen tenker på. "Jeg ser noe som starter på "h"..." Det kan være hus, hest, hage, hekk, havet osv. Velg gjerne noe som typisk er ved veien eller går igjen ofte, så det er lettere for de andre å gjette seg frem. 

Stolt sponsor av skiskytterlandslaget

I YX tror vi på kraften av gode forbilder med solide holdninger. Vi samarbeider derfor med Norges Skiskytterforbund, med felles enighet om verdier som fremmer mestring, prestasjoner og arbeidsglede i både næringsliv og idrett.