Vi gjør det lettere for våre truckkunder å være mer miljøvennlig

19. januar 2018
Du som YX Truckkunde vil heretter være med og bidra til å redusere CO2-utslipp gjennom å kjøpe Preem Evolution Diesel ved våre ca. 150 utsalgsteder tilpasset tyngre kjøretøy. Utslippet reduseres med 17% sammenlignet med fossil vare – dette betyr at man kan si at i underkant av hver 5. tanking vil være fossilfri.

Evolution Diesel har de samme produktegenskaper som en vanlig diesel, den vil ha samme pris og holde samme, høye kvalitet

YX har inngått en et samarbeid med svenske Preem som gjør at du heretter får Preem Evolution Diesel på våre truckanlegg, og som med det sikrer deg som kunde bærekraftig, avansert biodrivstoff. Preem er Sveriges største drivstoffselskap, og deres raffinerier regnes som de mest moderne og miljøvennlige i Europa.
Preems visjon er å være ledende i overgangen til et bærekraftig samfunn, og utvikle drivstoffer som inneholder en større og større andel av fornybare råvarer og gir betydelige reduksjoner i CO2-utslipp fra transportsektoren.

YX vil tilby produktet fra 1. januar. Evolution Diesel tilfredsstiller dagens dieselstandard (EN590) og kan brukes av alle dieselkjøretøy, uten spesielle tilpasninger eller annet serviceintervall. Produktet er en blanding av vanlig diesel, ordinær biodiesel og avansert biodiesel (HVO) laget av bærekraftige fornybare råvarer, for eksempel tallolje som er et avfallsprodukt fra svensk skogsindustri. 

YX har som mål at omsetningen av Preem Evolution Diesel til transportsektoren skal ha en andel av biodrivstoff på 20% i 2017. Dette er langt høyere enn myndighetens krav på 7%. Vår ambisjon er å øke andelen de kommende årene.

YX liker enkle og effektive løsninger og vår holdning er at om mange bidrar med litt monner det mer enn om noen få bidrar med mye, derfor velger vi dette produktet fremfor å tilby 100% biodrivstoff (HVO).

Avtalen mellom Preem og YX-Norge innebærer i tillegg at kunder med YX Truckkort kan benytte sine kort på Preem og Såifa stasjoner i Sverige, og de svenske Preem og Såifa kundene kan benytte sine Preem kort på norske YX truckanlegg.

YX-Norge AS er en del av Uno-X Gruppen, som er eid av Reitangruppen. Uno-X Gruppen ønsker å bidra til å redusere CO2-utslipp gjennom å velge effektive, langsiktige og bærekraftige løsninger. Samtidig som ambisjonen naturligvis er å øke omsetningen av biodrivstoff fremover, ønsker Uno-X å gi hydrogenbilen en sjanse hos norske bilister gjennom målet om å etablere 20 hydrogenfyllestasjoner innen 2020.

YX-Brødløs-kveldsbilde-prismast_i_front.jpg

 

Lurer du på noe?

Kontakt oss her